Interim Management


Vezetői erőforrás határozott időtartamra.

Miért előnyös az Interim Menedzser alkalmazása? 

Professzionalizmus Az interim menedzser magasan képzett és rendkívül nagy iparág specifikus tapasztalatot, know-how-t oszt meg a céggel és ad át a munkatársaknak, tudja hol lehetnek a problémák, buktatók és ezzel időt, pénzt takarít meg, valamintmegnyugtató megoldást kínál a megbízónak és a tulajdonosi körnek.
Operativitás Az interim menedzser más, mint a tanácsadó. Felelősséget vállal, és végrehajt. Nem csak javasol, riportokat készít és tanácsokat ad, hanem képes megtörténtté tenni a dolgokat.
Sebesség Egy interim menedzser személyében napokon belül komoly szakemberre bízhatja a feladatot, a toborzás, kiválasztás rendkívül időigényes és költséges folyamatát kihagyva. Az interim menedzser már az első naptól értéket ad.
Objektivitás Az interim menedzser független a belső cégpolitikától, esetleges „hatalmi harcoktól” és kialakult érdekviszonyoktól, amelyek a menedzsmentet sokszor gúzsba köthetik. Az interim őszintén megmondja Önnek, hogy mit gondol, mit lát a cégben.
Katalizátor Egy ideiglenes vezető friss gondolatokat visz a cégbe, erősítheti a csapatszellemet, a gyors megoldásokkal lendületet ad, a hosszabb távú stratégiák kedvezőbb pályát kínálnak a cégnek.
Célorientált Az interim menedzser arra összpontosít, ami a legjobb az üzletmenetre nézve. Mivel független és adott időszakra szerződik, ezért anélkül képes hozzájárulni a cég eredményéhez, hogy veszélyt jelentene a meglévő vezetésre.
Kapcsolati tőke Az interim menedzser nemcsak pénzt „termel”, hanem win-win szituációkat is teremt, rendelkezik a feladatok eredményes végrehajtásához szükséges kapcsolati tőkével, amelyet még hosszan a távozása után is kamatoztatni tud a cég.
Rugalmasság A feladat befejezése után nincs munkajogi vonatkozású probléma (elbocsátás, végkielégítés, stb.),  és a következő felmerülő feladatra ismét az arra legalkalmasabb külső erőforrás vehető igénybe.
Költséghatékonyság Jó eszköz az indokolatlanul nagy létszám kiküszöbölésére, mert az interim menedzserannyi ideig marad, amennyi a feladat megvalósításához szükséges.Mikor lehet szükség interim menedzserre, mikor érdemes szerződtetni? 

Hiánypótlás ("gap" menedzsment) esetén

 • Az interim menedzser lélegzetnyi szünetet biztosít távozás és felvétel között. A cégek életében egy vezető váratlan távozása krízist, bizonytalanságot, piacvesztést, és demotivációt okozhat, pótlása a cég működőképességének megőrzése miatt azonnali feladat. Az interim menedzser nem csak a napi ügyeket veszi át, hanem részt vesz a végleges vezető felkutatásában és betanításában is.
 • Ideiglenes pótlás. Megőrizheti a cég lendületét sportbalesetek, szülési szabadság, munkakör változás, job rotation, sabbatical, stb. esetén. Ezen kívül biztonságot, nyugalmat adhat kulcsembereinek, hogy nem vesztik el állásukat.

Projektfeladatok esetén

 • jelentős növekedés, üzletfejlesztés, innováció (business development),
 • cégek, vagy jelentős részlegek beindítása (start up, launch),
 • költségcsökkentés, profit növelés,
 • szakértői projektek (IT, Pénzügy, Kontrolling, Logisztika, Termék illetve szolgáltatás bevezetése, újraformálása valamint egyéb, további módszerek, eljárások bevezetése, újraformálása, stb.),
 • cégvásárlás, összeolvadás (M&A),
 • családi vállalkozások átalakítása, generációváltás elősegítése,
 • cég felkészítése eladásra.

Krízismenedzsment esetén

 • cégbezárás,
 • cégkarcsúsítás (lean), átstrukturálás,
 • lényeges átszervezés, kultúraváltás (turn-around),
 • kockázati tőke képviselete kihelyezéseknél,
 • pénzintézetek képviselete meghatározott adósi körben.


A fenti előnyöknek köszönhetően az interim menedzsment mára széles körben elterjedt Európában és mind a kis- és középvállalkozások, mind a multinacionális vállalatok körében stratégiai megoldássá nőtte ki magát.

img
News

4,5 milliós veszteség óránként: nem biztonságos a hazai nagyvállalatok IT-rendszere

19.02.2014

A Symantec magyarországi képviselete felkérésére készített...

Részletesebben

A Masat-1 elkészítette az elsö ürfelvételeket

15.03.2012

A Masat-1, Magyarország elsö müholdja ismét történelmet írt, mikor 2012. március 8-án elkészítette e

Részletesebben